Binnen 1-3 werkdagen verzonden | Gratis verzending boven €50,-

Waarom Fusion Mineral Paint?

Je hebt een houten meubel wat je al een tijdje wilt opknappen. Je loopt door de bouwmarkt op zoek naar de juiste soort verf. Kalkverf, meubelverf, acryl en nog tien andere soorten verf staren je aan. Welke moet je nu kiezen?!

In deze blog vertel ik jou waarom je het beste Fusion Mineral Paint verf kunt gebruiken voor het verven van jouw houten meubels.

Wat is er speciaal aan Fusion?
Fusion Mineral Paint is een 100% acrylaatverf (waterbasis). Na 25 jaar aanpassen en uitproberen behoort Fusion tot de top onder de verfsoorten! Fusion is niet alleen geschikt voor meubels, maar ook voor:
- Keukens
- Deuren en deurkozijnen
Raamkozijnen
- Salontafels
- Glas
- En nog veel meer..!

Fusion geeft de prachtige look van een krijtverf, zonder dat het afgewerkt hoeft te worden met een wax, vernis of een olie. Door de ingebouwde beschermlaag is Fusion namelijk kras- en slijtvast. Er vormt een waterbestendige laag op de verf wanneer deze goed is uitgehard. Dit duurt ongeveer 21 dagen.

Een afbeelding met fusion mineral paint kalkverf voor het verven van jouw houten meubels in de kleur Eucalyptus.Kleur: Eucalyptus

Máár, door gebruik te maken van de overige producten zoals de glaze, (kleuren) wax en olies kun je heel veelzijdig en creatief zijn met Fusion! En doordat Fusion een minimale voorbereiding nodig heeft (wel een goede) is het makkelijk te gebruiken door iedereen.

Ben jij nu al overtuigd en wil je gelijk aan de slag? Bestel dan je Fusion Mineral Paint hier.

Fusion Mineral Paint voor iedereen!
Fusion Mineral Paint is makkelijk te gebruiken door iedereen. Ja, zelfs door jou als niet creatieveling! Hoe dat kan?
- Gemakkelijke voorbereiding
- Weinig verf nodig
- Korte droogtijd tussen de lagen
- Meer dan 50 kleuren in het assortiment

In de volgende stappen onderbouw ik bovenstaande punten en ga ik jou overtuigen waarom je Fusion geprobeerd moet hebben!

Deze afbeelding laat zien dat Michelle bezig is met het ontvetten van een meubel als voorbereiding op het verven. 

Gemakkelijke Voorbereiding
Zie jij altijd op tegen een schildersklus omdat je geen zin hebt in de voorbereiding? Helaas, voor duurzaam schilderwerk is al-tijd een goede voorbereiding nodig. Doe je dit niet? Dan zal de verf gaan bladderen of loskomen. Dit betekent echter niet dat het veel werk hoeft te zijn!

Ontvetten
Bij het gebruik van Fusion is het allerbelangrijkste dat je begint met het ontvetten van de ondergrond. Doe je dit niet dan schuur je het vet dieper in het oppervlakte waardoor de verf niet hecht.

Schuren
Als dit goed opgedroogd is ga je schuren. Gebruik een schuurpapiertje met korrel 150 tot 240. Zorg dat de glans verdwijnt door het oppervlakte goed te raken. Als de glans weg is heb je een goede hechting!


Afstoffen
Haal stof nooit weg met een doek met water! Hierdoor gaan de houtvezels weer overeind staan en krijg je een korrelige ondergrond. Stof altijd af met een stoffer of met een kleefdoekje.

Nu ben je ready to go! Zo makkelijk kan het zijn. Wil je gelijk aan de slag? Klik hier om een kleurtje te kiezen!

Weinig verf nodig
Doordat Fusion Mineral Paint zo’n goede dekking heeft, heb je relatief weinig verf nodig voor het verven van jouw oude kastje. Daarom wordt Fusion verf aangeboden in verpakkingen van:
- 37ml
- 500ml


De tester van 37 ml is echt bedoelt om te kijken of de kleur bij je past. Of voor bijvoorbeeld het schilderen van vaasjes of fotolijsten en lijsten van spiegels

Een verpakking van 500 ml dekt ongeveer 7 m2. Daar kun je een kastje, stoel én een klein tafeltje mee schilderen óf de buitenkant van jouw buffetkast! Zo kun jij voor weinig geld een hele nieuwe look aan jouw oude houten meubels geven.
Op deze afbeelding zie je de dekking van fusion mineral paint meubelverf.

Op de afbeelding zie je duidelijk hoeveel verf je nodig hebt voor jouw project.

Korte Droogtijd
Na ongeveer twee uur voelt Fusion droog aan. Een tweede laag kan aangebracht worden na vier uurtjes! Zo kun je in één dag klaar zijn met jouw project.

De complete uitharding van Fusion Mineral Paint duurt ongeveer 21 dagen. De eerste weken is het dus verstandig om je object voorzichtig te behandelen en er geen spullen op of in te zetten. Maar als de meubelverf eenmaal is uitgehard van is de duurzaamheid ongeëvenaard!

Meer dan 50 kleuren!
Tijd om jouw Fusion Mineral Paint kleur te gaan kiezen! En er is veel keus. Van prachtige groentinten zoals Bayberry. Tot de mooiste blauwtinten zoals Champness.

Binnenkort komt er een nieuwe blog online over alle Fusion kleuren met fijne uitleg! Wil je ze nu alvast zien? Klik dan hier.

Verf over, wat nu?
Heb je ondanks dat je wel kunt blijven schilderen met de geweldige verf van Fusion toch nog wat verf over? Geen paniek. Wanneer het deksel goed gesloten blijft, kan Fusion verf, mits in de orginele verpakking, tot wel 7 jaar bewaard worden!

Er komt in die tijd vást nog wel een houten meubel voorbij wat jij gaat schilderen. Want ik moet je waarschuwen, wanneer je eenmaal begint met Fusion Mineral Paint, wil je nooit meer een andere verf!

Ben jij nu helemaal enthousiast geworden en overtuigd van de voordelen van Fusion Mineral Paint? Bestel dan meteen jouw favoriete kleur(en) hier in de webshop
 

bedankt voor het lezen van deze blog met veel liefs van Michelle Brugmans

1 reactie

  • Kan je de Fusion Mineral Paint ook spuiten ?

    Jan van Gelderen

Laat een reactie achter