Binnen 1-3 werkdagen verzonden | Gratis verzending boven €50,-

5 TIPS om een houten kast te verven!

Ken je dat? Je bent op zoek naar een uniek meubel maar je hebt eigenlijk niet zoveel budget.

Je struint kringlopen af in de hoop iets te vinden wat én goedkoop is én in jouw interieur past. Je ziet al die mooie oude houten meubels maar die zien er zó ouderwets 
uit.

Wat nou als je zo’n prachtige oude, houten kast of tafel nou eens zelf gaat verven? In de kleur en stijl die helemaal past bij jouw interieur.
houten kast verven

Hoe verf je nou een houten kast, tafel of ander meubel? In 5 tips neem ik je mee!

Voorbereiding
Voordat je gaat beginnen met het verven van je meubel ga je bedenken wat je precies wilt! Welke kleur past bij jou en je interieur? Wil je andere handvatten op de kast of laat je de bestaande erop? En natuurlijk wáár ga je het meubel schilderen­? Heb je een plan gemaakt voor jouw restyling? Volg dan de volgende vijf stappen voor het beste resultaat!

TIP 1 Voorbewerken/repareren houten meubel
Wanneer je een houten meubel gaat verven ga je eerst kijken wat er voorbewerkt of gerepareerd moet worden:
- Zijn er reparaties die uitgevoerd moeten worden?
- Zie je gaatjes in het hout die kunnen duiden op houtworm?
- Heb je nog wat te plamuren?

Zorg dat je bedenkt in welk stadium van het proces je deze problemen aan gaat pakken.

TIP 2 De juiste materialen/gereedschappen
Je begint met het ontvetten van de ondergrond. Het is belangrijk om dit te doen als eerste stap. Doe je dit niet? Dan schuur je het vet juist dieper in de ondergrond waardoor de verf niet hecht.

Schuren
Voor elke vorm van duurzaam schilderwerk is schuren nodig. Doe je dit niet zal de verf makkelijk afbladderen. Welke soort verf je ook gebruikt.
Neem even de tijd nemen om over het hele oppervlak te gaan met schuurpapier nr 150-220. Belangrijk is dat de ondergrond niet meer glanst.

 
Kwast of Roller?
Verder mag je natuurlijk zelf weten of je een kwast of een rollertje gebruikt. Uiteraard is het voor de wat grotere oppervlakken makkelijker om een rolletje te gebruiken. Maar het hangt ook een beetje af van het effect wat je wilt bereiken met je schilderwerk.

Staalmeester
Ikzelf ben een mega fan van de Pro-Hybride kwasten van Staalmeester! En niet alleen omdat ze fijn in de hand liggen. Ze zijn zeer soepel en veerkrachtig en hebben een goede verfopname en afgifte.
Deze prachtige kwaliteit kwasten shop je hier in mijn webshop.

TIP 3 Manieren om te schilderen
De manier van schilderen is ook erg belangrijk. Werk je van binnen naar buiten, of andersom? Ga je bepaalde delen afplakken voor een strak eindresultaat?

Bedenk dit voordat je je kwast op je meubel zet. Dit voorkomt irritaties en zorgt ervoor dat jij straks het allermooiste eindresultaat hebt.

Tip 4 De juiste soort verf
De juiste soort verf om een houten meubel te schilderen is een acrylaatverf zoals Fusion Mineral Paint. Waarom?
- Fusion heeft een erg goede dekking.
- Op de prachtige matte finish van deze verf raak je nooit uitgekeken!
- De verf van Fusion heeft een fijne dikte waardoor hij fijn smeert.
- 100% Acryl
- Geen vieze, vette vingers meer door het aanbrengen van een wax!
Fusion heeft een ingebouwde topcoat.

Ook heeft Fusion Mineral Paint beperkte voorbereiding en schuurwerk nodig en is dus ontzettend makkelijk in gebruik! De verf van Fusion Mineral Paint is verkrijgbaar in méér dan 50 prachtige kleuren. Neem hier zeker een kijkje in mijn webshop voor Fusion Mineral Paint!

 Tip 5 Schilderen
Nu komt het leukste gedeelte. De afwerking!

Lekker aan de slag met de kwast en/of roller. Strijk de verf mee met de richting van de nerven in het hout. Hierdoor vallen de kwast strepen minder op.
Kijk goed of je geen plekjes bent vergeten en dat de verf overal goed dekt.

Have fun!
meubels-opknappen

Meubel laten schilderen
Denk jij nu, dit klinkt allemaal hartstikke leuk maar ik heb 2 linker handen of ik heb daar echt geen tijd voor? Je kunt het verven van je meubel ook laten doen door mij!

Ik regel dat jouw meubel opgeknapt wordt zodat jij tóch jouw prachtige, unieke meubelstuk kunt krijgen. Zonder de handen uit de mouwen te hoeven steken.

Benieuwd hoe dit werkt? Klik dan hier om een offerte op te vragen en hier om contact op te nemen.
5 tips om een houten kast te verven
 

Laat een reactie achter